De herinneringen van Facebook

De herinneringen van Facebook

Jullie kennen ze vast wel, de herinneringen die Facebook laat zien aan ons wanneer we op die dag maar dan 1,2 of nog meer jaar geleden iets hebben gepost. Dat willen we vast nog even terug zien, laat Facebook ons weten.

Nu sta ik hier een beetje tweeledig in. Want aan de ene kant vind ik het hartstikke leuk om te zien wat ik een jaar of langer geleden heb gepost op die dag. Soms komen er tenslotte hele mooie herinneringen langs zoals deze vandaag over vorig jaar:

18 mei 2015 18 mei 2015 LM

Ik was toen na een bruiloft aan het Comomeer doorgereden naar Piemonte om samen met bruid Sanne de laatste puntjes op de i te zetten voor haar huwelijk met Maurice. We hebben enorme leuke dagen gehad en daarna ging ik voor een ander bruidspaar nog even door naar het Lago Maggiore & Lago d’Orta. Dit roept altijd weer gelijk de mooie herinneringen op maar ook de heimwee als enorme Italofiel! 😉 Maar vooral is het gewoon leuk natuurlijk!

Maar dan de andere kant van deze herinneringen…

Een tijdje terug kwam er een herinnering boven bij een vriendin die haar zoon aan zelfdoding heeft verloren. Er stond boven “… deze herinnering ga jij vast leuk vinden”. AUW Facebook! Dat kán gewoonweg niet! Niet iedereen deelt alleen maar leuke dingen op Facebook. En dat het pijnlijk was mag duidelijk zijn, ze werd er zo mogelijk nóg verdrietiger van.

Gelukkig heeft Facebook dit zich ook gerealiseerd en is het mogelijk om bepaalde personen (die je getagt hebt) en data uit te zetten welke je niet aan herinnert wilt worden. Ook kun je alle herinneringen uitschakelen.

Ga naar APPS in je linkerkolom en klik op ‘meer’. Dan krijg je een lijstje met jouw APPS waar “deze dag” tussen staat.

Dan kom je in een scherm met de herinneringen van die dag. Boven in zie je de datum met daarbij de button “meldingen” en “voorkeuren”. Ook kun je het vinkje meldingen uitschakelen, dan krijg je helemaal geen meldingen meer.

hoe zet je herinneringen uit

Wanneer je naar voorkeuren gaat kun je een filter instellen. Hierin kun je mensen (die je getagt hebt in berichten) en datums uitschakelen. Deze dagen komen dan niet meer als ‘herinnering” boven in je tijdlijn.

herinneringen uitzetten

Wat vind jij van die Facebook herinneringen? Zet je ze uit of ga je ze filteren? Laat je het mij hieronder weten?

x corine

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

No Comments

Post a Comment