De Purpuz Planner voor al mijn plannen in 2017

De Purpuz Planner voor al mijn plannen in 2017

Als er iemand graag alles goed plant ben ik het denk ik wel. Ik probeer het vaak ook niet te doen hoor, in het kader van spontaniteit, maar als er iets geregeld moet worden dan graag ook heel erg goed. Dat was in mijn werk als weddingplanner al heel erg belangrijk en ook in andere banen werkte dat prima voor mij, maar in het privéleven en dan op het vlak van doelen stellen en er naartoe werken ben ik weer minder goed.

En toen kwam de Purpuz planner in mijn leven. De bedenker hiervan, Clen Verkleij, stuurde mij een gebonden exemplaar en na het doorbladeren en doorlezen van de instructies werd ik al maar enthousiaster. Dit is precies wat ik nodig heb voor dit jaar! Want ik heb wel een aantal doelen die ik echt dit jaar wil waarmaken.

Purpuz Planner
Purpuz Planner – Mooi strak gebonden agenda met veel mogelijkheden!

Wat is het en wat doet het?

Het is eigenlijk in de basis een “gewone” agenda zoals we die allemaal kennen maar Clen heeft er geweldige tools omheen gebouwd zodat je er van alles in kwijt kan. Om te beginnen je doelen voor dit jaar. Daar begin je dan ook mee in het Purpuz Map. Hiermee kun je zelf stoeien met wat je zou willen veranderen of verbeteren. Bijvoorbeeld dat je meer moet bewegen, maar het kan ook zijn dat je een stapje verder wil gaan en een marathon wil gaan lopen. Hierna ga je werken aan de Purpuz Matrix, deze om voor jezelf aan te geven wat uit je Map veel of juist weinig energie kost, maar vooral ook wat je héél graag wil (bijvoorbeeld die marathon) en wat je minder graag wilt. Zo krijgen je doelen een iets duidelijkere vorm. Daarna stap je over naar het Purpuz Plan waarin je één groot doel uit je Map haalt en daar omheen gaat zetten wat daar voor nodig is om dat te halen. Planmatig dus, want er zit bijvoorbeeld een stukje voorbereiding aan en opbouw. Daarna komt het Purpuz Pad als laatste in de voorbereiding van je doel. Hierin ga je je een schema opstellen met welke stappen er genomen moeten worden om je doel te bereiken en hoeveel tijd deze jou kosten.

Hierna kun je in de maand- en weekplanner gaan gebruiken om je doelen in te vullen en onderaan elke pagina heb je een strook voor je “to-do’s” en een strookje om je creatieve uitingen te plaatsen. Voor een blogger in ieder geval enorm handig! Want ik denk heel veel maar schrijf veel te weinig op, waardoor ik leuke ideetjes vergeet of niet meer precies weet welke richting ik er mee op wilde.

En natuurlijk is het ook nog eens een “gewone” agenda waardoor je ook al je afspraken erin kwijt kan.

De agenda is overzichtelijk ingedeeld met ruimte voor to-do's en creativiteit te uiten.
De agenda is overzichtelijk ingedeeld met ruimte voor to-do’s en creativiteit te uiten.

Aan het eind van elke maand staan er vragen die je inzicht geven over wat je doelen waren en wat je er in bereikt hebt of hoe het verlopen is tot dan toe. Zo kun je een beetje bijsturen waar nodig en heb je een stok achter de deur om je doelen ook daadwerkelijk te halen.

Vragen die na elke maand je aan jezelf kunt stellen.
Vragen die na elke maand je aan jezelf kunt stellen.

In totaal zijn er 8 tools om je uiteindelijke doel te bereiken. Van plan tot actie!

De Layout

De agenda ziet er heel mooi uit. Ik was even bang dat hij erg strak zou zijn. Ik ben tenslotte een vrouw en hou van mooie lettertypen en zachte kleuren. Dat heeft Clen goed gedaan. Die heeft ‘m zo laten ontwerpen dat het voor zowel mannen als vrouwen te gebruiken is. Daarmee bedoel ik dat ie niet te vrouwelijk of te mannelijk is.
Wat leuk is, is dat de 4 jaargetijden d.m.v. foto’s zijn opgenomen in de agenda.

De zomer wordt aangeven met een mooi plaatje van het strand.
De zomer wordt aangeven met een mooi plaatje van het strand.

Wat gaat de Purpuz Planner voor mij betekenen?

Ik ben klaar voor de start! Want voor dit jaar heb ik wel wat doelen die ik écht wil bereiken. Daarom ga ik vandaag nog beginnen met het invullen van de Map, Matrix, Plan en Pad en dan deze verder gaan uitwerken in de maand- en weekplanner. To do’s invullen en elke dag even aan tafel met een Latte Macchiato de agenda doornemen. Ik denk zomaar dat Purpuz en ik dikke vrienden gaan worden!

Wat kost het en waar te krijgen?

Er zijn twee mogelijkheden. Je kunt de agenda gratis downloaden en zelf uitprinten (kost wel even tijd en niet te vergeten papier en inkt) maar als jij ook het mooie gebonden exemplaar wilt ontvangen dan kun je deze op de Purpuz website bestellen voor € 34,99.

Till next time,
Corine

cado300 Deze Purpuz Planner heb ik gekregen met de vraag deze goed door te nemen en mijn mening hierover te geven. Mijn mening heb ik vrij van invloed gegeven.

 

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

No Comments

Post a Comment