Foodtrucks: Hip & Hot

Foodtrucks: Hip & Hot

Op dit moment zijn ze echt helemaal Hip & Hot; Foodtrucks! De Foodtruck Festivals springen dan ook als paddestoeltjes uit de grond. En wie denkt aan simpele verkoopwagens die je meestal op een markt vind, heeft het mis. Nee nee, deze zijn helemaal in de stijl van hetgeen dat wordt bereidt en verkocht. 

Terwijl we het terrein oprijden bij het Silverdome komen we eerst langs een rommelmarkt. We zien nergens de foodtrucks maar na om de Silverdome heen gereden te zijn, komen we direct midden in de gezelligheid en zinnenprikkelende bakluchtjes. Zo, dát ruikt lekker! Op een pleintje voor een van de ingangen van dit normaliter “IJspaleis” is het één en al gezelligheid. Foodtrucks gaan niet alleen over eten, ze zijn ook helemaal in de stijl van hetgeen ze bereiden en verkopen gestyled.

IMG_20160501_143741Zoals deze frietkraam, compleet in de stijl van een aardappel gebouwd. Geweldig! En zoals bij de meeste foodtrucks is het ook lekker simpel, ze verkopen 1 of hooguit een paar producten, weinig keus maar wel lekker duidelijk! Dus gewoon bij deze: Friet met mayonaise! Oh ja,, en een beetje liefde erbij voor maar € 3,50!  Nu ging mijn zoon van 17 een frietje halen, dus die maar niet laten vragen naar die liefde 😉

foodtrucksBinnen het Silverdome, waar normaal de ijsbaan ligt, stond het nu vol met nóg meer Foodtrucks. Wát een keus aan eten! Tja, en dan gaat mijn ondernemersoog een beetje in de weg zitten, want dan valt mij op dat het op zo’n groot festival met heel veel van die Foodtrucks, het toch wel lastig is om te verkopen. Oh er was genoeg publiek hoor, daar lag het niet aan, maar ja…, die gaan niet bij elke Foodtruck iets eten. Dus bij veel van de zaakjes wat het een lege bedoeling ondanks dat het eten er heel goed uitzag en de uitstraling ook, daar lag het echt niet aan! De keus was wel heel erg divers: Pizza, saté, broodjes vlees, engelse “fish & chips”, patat, BBQ, Paella en bedenk het maar, het was er! Echt aan ieder zijn of haar smaak was gedacht.

Hoewel de keus dus erg groot was en het lastig was te kiezen, ging ik toch voor mijn eigen grote favoriet: carpaccio! En dan die van “Car Paccio“. Ik heb voor het eerst kennis met ze gemaakt op het Italië Evenement in Tongeren (België) en daar verliefd geworden op hun overheerlijke carpaccio! Mén wat is deze lekker! Ik durf het bijna hier niet te zeggen maar deze geeft echt een culinair orgasme! Zoiets kun je ook niet uitleggen natuurlijk, dat moet je zelf beleven. Dus.. ga naar hun website en kijk waar zij te vinden zijn, want dit moét je zelf even gaan ondervinden wat mij betreft.

carpaccioDe honingtomaatjes maken het écht helemaal af. Die zijn zo vol van smaak dat je het liefst het hele mandje mee wilt nemen. 😉

Binnen staat er een podium en terwijl mijn zoon en ik zaten te smikkelen van de carpaccio en manlief van een broodje saté (manlief begon te watertanden bij het zien van de broodjes Saté van de ‘Broertjes Saté” dus hij sloeg de carpaccio dit keer over), hoorden we de band ‘warm draaien” om te gaan spelen. Jazzmuziek zou er gespeeld gaan worden, een van mijn man zijn favoriete muziek – en trouwens ook een van de reden dát ik hem überhaupt meekreeg naar het festival gezien hij niet zo van drukte houdt – dus dat werd genieten! Nou ja, dat hoopten we. Nou die hoop vervloog snel helaas. Na een minuut of 5 stemopwarming, instrumenten instellen en wat gepingel links en rechts, begonnen ze dan te spelen. We aten het goddelijke maaltijdje op en liepen naar het podium. Daar aangekomen – let wel: dit was op nog geen 25 meter van waar wij zaten – was de band alweer aan het inpakken. Na één nummer spelen dus! Domper, want we hadden nu alles wel gezien en geproefd, dus wilden langzaamaan weer op huis aan gaan.

Tussen het grote aantal Foodtrucks waren ook een paar leuke standjes te vinden met wat leuke spulletjes. Het viel me op dat ze erg leuk gestyled waren.
spulletjes

Buiten gekomen nog even bij Aviko een receptenboekje ontvangen door middel van een kaart in te vullen met de insteek “Hoe ziet jouw kookweek eruit?” waarop je aangeeft hoe je de dagen qua eten invult. Ja ik weet het, allemaal marketing want nu hebben ze mijn mailadres en kunnen ze mij gaan spammen. Maar… daar zit van mijn kant dan ook weer een gedachte achter. 😉 Dat komt later wel weer eens terug in een andere blog. Maar goed, laten we niet afdwalen. Je had dus de keuze uit: SnackdagVlot & VersdagUitprobeerdagSnelle HapdagUitgebreid kokendag  en Zoete Invaldag. Er lagen rollen met stickers die je mocht plakken op de dagen van de week. Twee dagen krijgen dan dus dezelfde sticker gezien er 6 keuzes waren. Wij hebben niet zo heel vaak een snackdag ( zeker niet 1 x per week ) en ook niet zo vaak een uitprobeerdag, maar goed, plakken maar en dan eens zien wat het receptenboekje inhoud.

Het boekje bevat 6 recepten, allen natuurlijk met een product uit het Aviko-assortiment. Er staan ook best wel leuke recepten in, alleen struikel ik toch eventjes over de eerste. Want die moet de “Vlot en versdag” voorstellen. Oké, vers is het niet helemaal want Aviko komt uit de vriezer weet ik, dus daar gaat het ietsjes mis, maar dat is niet erg. Nee, dan het “vlotte” deel: Asperges! 1 Kg asperges die je nog eerst even moet schillen. Nu weet ik niet of jullie wel eens een kilo asperges hebben geschild, maar daar was ík toch écht wel even mee bezig. Dus dat vlotte is op mij even niet van toepassing, maar ik kan een uitzondering zijn natuurlijk, misschien zijn jullie daar al heel erg bedreven in. Verder leuke recepten die het uitproberen – en dan niet alleen op uitprobeerdag – waard zijn!

kookweek

Buiten stond een DJ maar om heel eerlijk te zijn, was dat nou niet je-van-het. Bij een DJ op zo’n vrolijk, gezellig festival, verwacht ik ook gezellige muziek. Beetje ‘s zomerse klanken of in ieder geval iets waarvan ik denk dat herken ik of dat klinkt om lekker op te gaan swingen. Maar er kwam niet meer dan gedreun uit de boxen en de DJ zelf zag er ook niet uit alsof hij zin had in een feestje.

Hoe dan ook, alles zo bij elkaar, vond ik het een ontzettend leuk festival en ik zeg; Zoetermeer, volgend jaar weer?! Ja toch?! Ik ben in ieder geval dan weer een van de genietende bezoekers!

x corine

 

Follow my blog with Bloglovin

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  • avatar

    […] Ik voel me nog niet helemaal geweldig maar het is te doen. Ik ga weer lekker aan de slag. Voor beide blogs moet er vandaag een blog uit. Op mijn Italië blog heb ik een themamaand, dus daar moet continuïteit in zitten en die blog loopt totaal nog niet naar mijn zin. Dus… handen uit de mouwen, alle tien de vingers op het toetsenbord en… typen maar! Het gaat lekker en ik pers er binnen no-time voor deze blog, een review, uit over het Foodtruck Festival wat ik 1 mei bezocht hebt. Deze doet het gelijk goed in de statistieken, leuk!!! Wil je deze nog even teruglezen? Mijn eerste review! Deze vind je hier! […]

Post a Comment