Onderdompelen in de wereld die kermis heet!

Onderdompelen in de wereld die kermis heet!

De kermis is op zich niet zo heel erg vreemd voor me. Ik heb tenslotte mijn ex-man daar ontmoet toen hij bij een attractie werkte. Hij wilde altijd meereizen met de kermis, ik niet. We gingen trouwen, kregen kinderen en… gingen scheiden. Dit had trouwens niets met de kermis te maken. Wel had ik mijn buik vol van kermissen, want in onze verkeringstijd hadden we er meer bezocht dan de meesten onder ons ooit zullen bezoeken. Maar dan nu… onze oudste heeft blijkbaar een kermisgen van zijn vader meegekregen, want hij is DOL op kermissen, heeft zelfs een Facebookpagina en YouTube kanaal over alles wat kermissen te maken heeft! Ondanks mijn weerstand ging ik tóch een weekend met hem naar dé kermis onder de kermissen in Nederland: de Tilburgse Kermis. Ik liet mij onderdompelen in zijn wereld…

De discussie omtrent deze kermis begon eigenlijk al vorig jaar toen door onze vakantieplanning mijn zoon deze meest geliefde kermis moest gaan missen. Ik kon helaas geen andere periode onze reis plannen gezien ik toen nog bruiloften organiseerde in Italië en dus vast zat aan die data. Mijn zoon natuurlijk zwaar teleurgesteld, des te meer omdat ik hem eigenlijk het jaar ervoor had beloofd, toen we er maar een middagje konden zijn, dat jaar écht een hele dag te gaan. Dat ging dus niet door met als gevolg een boze, teleurgestelde zoon! Tja, belofte maakt schuld en dus moest er een nieuwe belofte komen maar ik was natuurlijk ook weer niet van plan er een te doen die ik misschien wederom niet na kon komen. We stelden dat even uit tot we zeker wisten welke weken we op vakantie zouden gaan en dat was in december vorig jaar besloten en dus moest er in januari bedacht worden wanneer hij naar de Tilburgse kermis kon gaan.

Maar mijn zoon is ook écht een kind van mij… Een belofte was verbroken en dus moest er iets heel spectaculairs ervoor terug komen. Hij wilde een heel weekend en ik moest mee. Nu heeft hij een bijbaantje en gezien sparen hem nog wat vreemd is, gaven we hem als tegenprestatie dat hij hier zelf voor moest gaan sparen. Want er moest een hotelkamer betaald gaan worden en hij was 17 op dat moment, dus tijd om eens te zien of hij in staat was helemaal voor iets te gaan waardoor hij andere zaken moest laten. Want wij ouders zijn wel goed maar niet gek! 😉 En zo geschiedde… Hij heeft er hard voor gespaard en dus gingen wij naar Tilburg op de 30 en 31 juli, het laatste weekend van deze kermis.

IMG_20160730_201636

Het uitzicht vanuit ons hotelkamer. 

Zaterdag begin middag vertrokken we en we kwamen om 14 uur aan bij ons Hotel midden in de stad! haha jawel, mét uitzicht op de kermis. Hoewel, het was eigenlijk gewoon middenin de kermis, want je kon geen kant op zonder dat je attracties zag (en hoorde). Het eerste waar ik op lette in de kamer was dat als het raam dicht was hoeveel je dan kon horen. Je zal denken; joh, ‘s nachts is het daar toch ook stil? Welnee, die kermis gaat tot 02:00 uur ‘s nachts door! En nu was het op zich niet mijn zoon zijn bedoeling om voor 02:00 uur in ons hotelkamer te zijn én ik moest natuurlijk ook nog eens tot datzelfde tijdstip mee over die kermis heen. Ik zette me schrap…

Wel had ik vooraf met klem gezegd écht niet overal in te gaan. Ten eerste kost dat op zo’n kermis als deze bakken vol geld, want gemiddeld waren de attracties al snel 6 a 7 euro. (goedkoopste attractie ± 4 euro, duurste 10 euro) En gezien hij er sowieso graag in wil en ik, ondanks dat ik nergens bang voor ben, er niet om zit te springen, was ik het die voornamelijk aan de buitenkant stond te filmen en foto’s aan het schieten (in vaktermen: OFFRIDE video’s en foto’s) was en maar in 2 attracties ben geweest.

De eerste attractie waar ik in ging was de Propeller. Eén die waarvan je op ten duur écht niet meer weet waar je “hangt” en in mijn geval was dat zo’n beetje letterlijk. Ik ben, zoals ik net al schreef, echt nergens bang in, maar deze bezorgde me toch wat angstige momenten. Dit kwam omdat de beugels, die je tegen moet houden om er uit te vallen voor mijn gevoel wat los zat en dus ruimte had in mijn stoel om op de kop uit mijn stoeltje te komen en bij met het gezicht naar beneden ik “los” naar voren hing in die beugels. En geloof mij: dan duurt die rit LANG!!!! Ik hield me stevig vast maar mén wat een nare rit was dat! Ik had écht nog nooit zo’n enge rit meegemaakt.

Ik heb deze video gemaakt om te laten zien hoe de propeller eruit ziet.

Daar moest ik echt even van bijkomen en die avond heb ik bedankt voor alle andere aangeboden ritjes! Ik bleef wel lekker veilig met 2 benen op de grond staan om video’s en foto’s te maken. Wat mij trouwens als moeder soms ook wel een behoorlijk verhoogde hartslag gaf hoor! Wat te denken van deze attractie, een katapult waarin je afgeschoten word… En hij maar roepen in die microfoon die in dat ding hangt: “LEKKERRRRR HOORRRRRR”!!!! Ik vond het toch écht lekkerder toen hij weer uit dat ding stapte.

Wil je zien hoe dat er uit zag? Zet ook even je geluid aan om te horen wat hij roept… 😉

‘s Avonds was het er ontzettend druk, je kon er bijna letterlijk over de hoofden lopen. We liepen voetje voor voetje op sommige stukken. Maar eerlijk is eerlijk; het sfeertje is er leuk en ik begreep wel wat voor gevoel mijn zoon hierbij krijgt. Het heeft natuurlijk ook wel iets magisch en spannends allemaal. En voor ‘s avonds ziet het er ontzettend leuk uit met al die verlichting.

kermis tilburg nacht2 kermis tilburg nacht1 kermis tilburg nacht4 kermis tilburg nacht3

DefRyhmz

Def Rhymz zorgde voor wat vrolijke noten op het Kermis FM plein. 

DJ tilburgse kermis

Wat je allemaal niet op een kassa kunt zetten: een DJ dus! Hoe leuk is dat?! 

De volgende dag ben ik in nog één attractie gegaan. Deze zweefmolen gaat 50 mtr hoog en draait behoorlijk hard. Dit zorgde er wel voor dat het lastig was een vast punt te nemen om niet zo duizelig te worden. Gelukkig kan ik goed tegen hoogtes en dat maakte dit ritje, als je het tegenover mijn ervaring in de Propeller zet, gewoonweg geweldig! 😉
IMG_20160731_135717Ik mag ook niet vergeten te vertellen dat ik heel trots ben op mijn zoon. Vanuit zijn “Official Kermis Foto’s” organisatie, heeft hij voor het tweede jaar de “Kermis Awards” opgezet en de winnaars die op de Tilburgse Kermis stonden hun prijs uitgereikt, Deze lieten de Award dan ook trots zien in hun kassa of zaak:

This slideshow requires JavaScript.

Ook kwam hij nog even in beeld bij de Kermis Radio waar hij natuurlijk luid en duidelijk zijn YouTube kanaal in de microfoon heeft geroepen. 😉

 

radio kermis tilburg

Het was een behoorlijk druk weekend zo, want er is weinig stilte op zo’n kermis en dan 2 dagen daar middenin vertoeven is, voor mij in ieder geval, best heftig. Ik had geen voeten meer over natuurlijk van het vele lopen, want die kermis is iets van 3 km lang en dan loop je ook nog tig keer heen-en-weer. Een ervaring apart maar ik denk dat mijn zoon volgend jaar, mocht hij dit weer willen doen, toch maar een vriend (of vriendinnetje ;)) moet gaan zoeken om dit avontuur samen mee te beleven, want ik pas!

liefs corine 3_blauw

 

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

No Comments

Post a Comment