review: L’Anza, healing remedy.

review: L’Anza, healing remedy.

Een week of 6 terug zat ik bij de kapper. Ik had al een poosje last van een zeer onrustige hoofdhuid en vroeg de kapster om advies. Daarna liep ik de deur uit met L’Anza…

Ik kreeg eerst de standaard vragen: welke shampoo ik gebruik en hoe vaak ik mijn haar föhn en hoe heet ik de föhn dan zet. Aan de föhn kon het niet liggen, die gebruik ik hooguit 2 x per week en absoluut niet op de heetste stand. Maar ik was blijkbaar mijn haar met dezelfde shampoo als de meeste mensen gebruiken: Andrelon! Het is volgens mijn kapster dus het meest gebruikte merk. Geen idee of dat zo is, maar voor iemand die niet zo heel graag met de stroom mee zwemt, is dat geen goed nieuws! 😉 Ze vertelt dat daar parabenen en sulfaat in zit en dat is niet goed voor je haar. Nu moet ik zeggen dat ik het, met af en toe een ander merk tussendoor, al járen gebruik en pas sinds een paar maanden last hebt van mijn hoofdhuid, maar vooruit. Dus of het nou écht aan de Andrelon ligt of niet, mijn hoofdhuid is slecht en daar wordt ik gek van. Het jeukt soms enorm en het is hier en daar rood en heeft soms korstjes (krabben???).

Lanzaset
De gehele set zoals ik ‘m gekocht heb. De shampoo, conditioner en treatment lotion.

Ze raadt me L’Anza healing haircare te gebruiken. Daar zit dus geen parabenen en sulfaat in en zal de hoofdhuid een stuk rustiger maken en daarbij constateerde ze dat mijn haar bij de wortel vet was en de uiteinden droog, ook dat zou verholpen worden. Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik dat vette niet echt zag, mijn droge uiteindes daarentegen wel. Maar dat wijt ik eigenlijk altijd aan dat het gewoonweg tijd wordt voor een knipbeurt. Niet dus?!

Het was een behoorlijk uitgave. Normaal kost het 25 euro per fles, dus shampoo (Cleanser) en conditioner tezamen 50 euro! Nu had ze een pakket van 50 euro maar daar zat dan wel de Scalp Balancing Treatment bij. Deze lotion breng je op vochtig of droog haar aan en helpt dus tussen de shampoobeurten door je hoofdhuid weer rustig te worden. Dus ik kreeg 3 flessen voor de prijs van 2.
Ik vond het nogal een uitgave maar de kapster beweerde me dat het me ging helpen én dat je er maar zo weinig van nodig hebt (ter grootte van een erwt) dat je er heel lang mee doet. En dus liep ik na mijn knipbeurt de deur uit met het L’Anza Healing Harcaire pakket.

L'Anza 3-luik

Thuis ben ik gelijk aan de slag gegaan met deze “Healing Remedy” en de eerste week merkte ik geen verschil, de tweede week werd mijn huid al wel rustiger, maar aan mijn haar zelf merkte ik nog geen verschil. De kapster had hier niets over gezegd maar goed, meestal werkt iets niet direct en moet er nog van alles veranderen in jouw systeem of in dit geval mijn haar, dus ik ben er gewoon mee doorgegaan. De derde week begon ik wel wat te merken. Mijn haar zat beter en mijn huid was zeker voor 70 a 80% verbeterd. Nu ben ik ondertussen 8 weken verder en mijn huid is goed en mijn haar valt ook beter. De shampoo vind ik erg lekker ruiken, hoewel ik er in het begin even aan moest wennen omdat ik gewend was aan de geur van de “gewone” shampoo’s die vaak een sterke bloemen- of kruidengeur hebben. Deze ruikt veel neutraler, maar zeker niet vies.

Het enige waar ik het met de kapster niet mee eens bent is de hoeveelheid die je nodig hebt. Zij had het over ‘ter grootte van een erwt’ en dat twee keer en dat de eerste keer wassen niet schuimt, tweede keer wel, maar met een kloddertje ter grootte van een erwt kom ik met mijn half lange haar echt niet uit. Ik wil wel het gevoel hebben dat ik mijn haar was. Dus de eerste wassing gebruik ik laten we zeggen 3 erwten en de tweede wassing 2 erwten. De conditioner doe ik maar 1 keer en dat is ook ongeveer ter grootte van 3 erwten. De lotion gebruik ik sinds mijn hoofdhuid rustig is niet meer, maar die staat standby mocht het weer nodig zijn.

De shampoo van L'Anza is groen van kleur en heeft een parelmoer glans.
De shampoo van L’Anza is groen van kleur en heeft een parelmoer glans.
De conditioner van L'Anza is creme van kleur en is een dikke substantie.
De conditioner van L’Anza is crème van kleur en is een dikke substantie.

Al met al zeer tevreden over deze shampoo en conditioner. Niet goedkoop maar zoals het er nu uitziet ga ik er wel een maand of 4 mee doen. Want de shampoo fles is nog zeker half vol. Ik was mijn haar 3 á 4 keer per week. L’Anza is niet te koop bij de drogist maar heb jij ook interesse in deze shampoo? Via deze LINK kun je met de locator opzoeken waar bij jou in de buurt L’Anza verkrijgbaar is.

Welke shampoo gebruik jij en ben jij daar tevreden over? Laat het mij hieronder weten, want ik ben wel benieuwd!

x corine

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Post a Comment