Wat heb jij nou geleerd meneer Kaktus?!

Wat heb jij nou geleerd meneer Kaktus?!

Beste Peter Jan,

Jeetje man, van kindervriend naar kindvrouwtje. Nee, das flauw, dat besef ik me ook wel, maar ja… 43 jaar verschil? Pfff.. dat is toch echt niet weinig. Ik bedoel, mijn vader was 31 jaar ouder dan ik, daarmee zou jij dus aanvoelen als mijn vader. Je zou al zelfs een dochter van 2 x haar leeftijd kunnen hebben. Maar goed, ieder zo zijn ding en als jullie gelukkig zijn dan is dat natuurlijk heel fijn voor jullie. Maar toch heb (ook) ik wat bedenkingen hierbij…

Virginia zei in de eerste aflevering, aan het begin, dat jullie vaak beoordeeld worden op het leeftijdsverschil en dat mensen al hun mening al klaar hebben bij jullie voordat ze weten hoe het zit. Tja, dat is sowieso in Nederland, daar heeft iedereen een mening en die krijg je dan ook gratis voorgeschoteld. Of je dat nu wilt of niet. Maar Virginia was van mening dat jullie met je real-life soap konden laten zien hoe het écht zit. En eerlijk Peter Jan, daar schuilt toch wel een groot gevaar in, want nu zien we inderdaad dát waar we vooraf ook al een mening over hadden. Het verschil tussen jullie qua belevingswereld is duidelijk zichtbaar en hoe kan dat ook anders met 43 jaar verschil. Je bent nota bene zelfs ouder dan haar oma!!! Die past qua leeftijd in ieder geval wel goed bij je.

En dan het verhaal dat je dit doet omdat je schulden hebt, dat je dit geld hard nodig hebt. Jezelf zo exploiteren vanwege geld, ik weet het niet hoor. Je zet jezelf, je vrouw en je kind op een manier neer dat juist iedereen daar op los gaat. En mensen zijn hard hè Peter Jan, die houden geen rekening met het feit dat jullie dochter op een dag dit moet terug zien en lezen wat er over jullie gezegd is. Heb je daar over nagedacht? Vraag me af of je überhaupt een dergelijke afweging hebt gemaakt gezien je het nonchalante gedrag wat je vertoont. Wat doet dit alles met je kind in een later stadium? Of gaat het geldprobleem boven alles? Je ziel en zaligheid verkopen aan de hoogste bieder? Nederland kijkt met jullie mee en ik merk om mij heen dat het hoofdschuddend gebeurd, er is niemand die ik hoor zeggen: ach, wat is dat leuk om te zien. Nee Peter Jan, mensen kijken omdat ze nu eenmaal graag naar het leed van anderen kijken en vooral hoe anderen zichzelf te “kakken” zetten.

Want laten we eerlijk zijn. Geen geld hebben en dan een bestelling plaatsen bij een snackbar met een lijst aan snacks en maaltijden waar zelfs mijn gezin van 4 nog een puntje aan kan zuigen. En dan Virginia ten huwelijk vragen, je kind speelgoed geven wat het maar wil als jullie bij de winkels zijn. Al die dingen geven geen goed beeld van iemand die in de financiële shit zit en er alles aan doet om er uit te komen. En dan lees ik vandaag dat jullie ook nog eens gaan trouwen op Tenerife? Get serious! Dan heb je schulden en dan trouw je op Tenerife? Ik ben weddingplanner geweest voor o.a. bruiloften in Italië, dus ik weet wat zoiets qua kosten met zich meebrengt. Ook al houd je het zo goedkoop mogelijk, je bent heel veel duurder uit dan de gratis maandagmorgen op het gemeentehuis. Maar ja, dat is misschien niet zo interessant op tv?! Hiermee zorgen jullie weer dat mensen anders over jullie gaan denken dat hoe jullie het liefste willen dat ze over jullie denken, toch? Niemand die zal denken: ach, wat een mooi idee om daar te gaan trouwen of je nou geld hebt of niet. Misschien wordt alles gesponsord, dat kan, maar dan nog geeft dit een verkeerd beeld. En dan heb jij nog de mazzel dat meneer Erland Galjaard jullie hierin sponsort, want alle andere mensen in Nederland met dezelfde geldproblemen hoeven niet aan te kloppen bij hem. Die zijn niet interessant genoeg voor een real-life soap. Hoewel er denk ik veel mensen zich afvragen waarom jij dan wel zo interessant bent?!

Je hebt wel mazzel dat Virginia, met haar 23 jaar, een stuk wijzer is op veel vlakken dan jij. Maar vergis je niet, op een dag komt die 43 jaar ook bij haar binnen en wordt de kloof tussen jullie, die dubbele generatiekloof dus, een heel stuk groter dan dat die nu al is. Dan komen er andere dingen bij kijken.

Ondanks dat ik persoonlijk vind dat jullie jezelf verkeerd neerzetten en er niet wijs aan doen dit zo op de nationale televisie te brengen, wens ik jullie alle moois en goeds toe. Want dat verdiend in de basis tenslotte iedereen wat mij betreft. Maar beloof me wel één ding Peter Jan, houd het bij dit kindje want er nog één bij zal jullie problemen alleen maar groter maken! Onder het mom: “wat heb je nou geleerd spelende vrouw” vraag ik jou: wat heb JIJ nou geleerd meneer Kaktus?!

Succes!
Corine

 

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

No Comments

Post a Comment