We gaan op vakantie en nemen mee…

We gaan op vakantie en nemen mee…

Wanneer wij op vakantie gaan komt steeds dezelfde vraag terug: “hebben we alles bij ons”! Ondanks de checklist die ik ernaast houd, komt het wel voor dat we weer iets bij aankomst blijken te zijn vergeten. Ik maak deze checklist altijd zelf, maar om eens te zien of één via een website een betere checklist geeft én hoe je deze samen kan stellen, heb ik er een paar voor je getest…

Ik start in google met de zoekoptie: “Vakantie Checklist”. Gelijk komen er tal van websites naar voren toe met ongeveer 245.000 resultaten. Ik pak de eerste 5 die ik zie:

google zoeken vakantiechecklist

 • Reischecker.nl

  Wat moet je meenemen op vakantie? Om je goed voor te bereiden staat op deze vakantiechecklist alles waar je aan moet denken voordat je vertrekt. Met deze checklist vergeet je nooit meer iets voor een geslaagde en onbezorgde vakantie!

 • ANWB.nl

  Elke vakantie is het een hele klus om alle spullen te verzamelen die je mee moet nemen. Met de handige ANWB Paklijst wordt het inpakken van je koffer een stuk eenvoudiger. Er is een checklist per type vakantie. Gemakkelijk zelf te printen en je kunt afvinken wat je hebt ingepakt. Succes!

 • Meenemen.nl

  Met de vakantie checklist vergeet je nooit meer wat, waar je ook heen gaat. Met al meer dan 500 artikelen op de vakantie checklist, van aansteker tot zonnebril zul je nooit meer iets vergeten! 

 • Op Reis.nl

  Je bestemming en de manier waarop je reist bepalen natuurlijk voor een belangrijk deel wat je moet meenemen. Daarom zijn er voor verschillende soorten vakantie ook aparte lijsten met daarop waar je aan moet denken en wat je moet meenemen op vakantie.

 • MijnVakantiechecklist.nl 

  Wat moet ik meenemen op vakantie? Deze vraag is verleden tijd. Met 3 eenvoudige stappen maak je een persoonlijke vakantie checklist zodat je weet wat je moet inpakken voor de vakantie.


1) Reischecker

Ik begin bij de Reischecker. De website ziet er overzichtelijk uit. Veel reclamebanners maar dat vind ik persoonlijk heel logisch voor zo’n website en dan ook totaal niet storend. Alle banners gaan ook over vakanties/reizen, dus prima. De vakantiechecklist begint met een aantal vragen zoals “wat voor soort vakantie”, met “jonge- of oudere kinderen”, “soort verblijf” etc. (zie plaatje hieronder.
Wij gaan met de auto naar Italië, met oudere kinderen (16 en 18) en nemen de hond mee en we verblijven in een vakantiewoning.

Nadat ik alles heb ingevuld en “checklist aanpassen” hebt aangeklikt, krijg ik onderaan een lijst met wat ik dan allemaal mee moet nemen, opgedeeld in diverse onderdelen. Ik loop de gehele lijst door en zie in het eerste deel (zie plaatje hieronder) wel e.e.a. staan wat ik niet gebruik of mee hoef te nemen (zoals een vaarbewijs, fietsdrager, antivries (ik mag toch hopen dat het in Italië lekker weer is) en zo nog wat dingetjes. Maar goed, daar ontkom je denk ik niet aan en dus vind ik het prima. Maar dan…

reischecker lijst…. dan kom ik ineens bij kamperen & Slapen. Hmmm… Ik heb toch echt aangevinkt dat ik naar een vakantiewoning ga en natuurlijk kan het zo zijn dat je dan zelf je beddegoed mee moet nemen maar een parasolvoet en een tafellaken???

Maar dat was nog niet zo erg, nee dan ineens de “KEUKEN”??? Ik neem altijd wel iets mee als een aardappelmesje omdat ik weet dat dat meestal niet aanwezig is in de Italiaanse keuken, maar verder.. Glazen? Knoflookpers? Deze lijst past toch meer in het lijstje van de kampeerders?

reischecker foutMijn eindoordeel:
Voordeel : Je hoeft niet in te loggen, een mailadres achter te laten etc..
Nadeel : Ondanks dat je het kunt uitprinten geen checkboxjes, wat ikzelf wel prettig zou vinden.


2) ANWB

Bij de ANWB heb ik als autovakantie-houder pech! Want de ANWB bied hier geen checklist voor aan, tenzij je gaat kamperen! Maar dat gaan wij niet, wij gaan met de auto naar ons vakantiehuisje. Hmm… even doorzoeken op de website geeft helaas geen soelaas, er is gewoonweg geen checklist voor de vakantie die ik ga houden.
ANWB

Ik check dan maar even de lijst van de vliegvakantie, omdat bij kamperen er allerlei spullen bijkomen die je mee moet slepen die je bij een vliegvakantie en autovakantie met huisje niet hebt.

ANWB checklist anwb checklist print

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met deze lijst is op zich niets mis. Bij de optie printen komen er netjes vinkboxjes voor te staan en kun je het gemakkelijk afvinken.

Mijn eindoordeel:
Voordeel : Overzichtelijk en printen met checkboxjes
Nadeel : Geen checklist voor vakantie met de auto naar een vakantiehuisje. (dit heb ik dan ook ingevuld in de pop-up die ineens in beeld sprong met de vraag of ik mijn mening wilde geven. Ja hoor! 😉 )


3) Meenemen.nl

Wat bij Meenemen.nl direct opvalt is dat je via wat keuze menu’s je jezelf direct opgeeft om van hun sponsoren mails te krijgen. Om deze site toch voor jullie te kunnen checken vul ik deze in (komt toch in mijn spambox terecht en kan ik ook nog eens kijken of dit gemakkelijk terug te draaien is).
Meenemen invullen

Nadat je alles hebt ingevuld, krijg je een lijst in PDF formaat via je e-mail toegezonden: meenemen.nl checklist (even op klikken om te openen!) 

Nu heb ik toch echt Italië ingevuld en de datum van midden zomer (die ik hier om privacyredenen even niet plaats), dan zou je toch niet verwachten dat het eerste item op de checklist “Anti Glij Ijzers” is???? Grappig! Ook kun je op het lijstje een MUTS en een SJAAL vinden! Ik mag toch hopen dat we die daar niet nodig hebben.
Je kunt de PDF uitprinten en in het eerste kolomn kun je alles afvinken.

Mijn eindoordeel:
Voordeel : Je krijgt direct een PDF wat je kunt uitprinten en afvinken. Ook kun je de “To-Do” list printen en gebruiken om te checken of je vooraf niets vergeet te regelen/checken.
Nadeel : Je moet je registreren en akkoord gaan met het ontvangen van mails van hun sponsoren.

 


4) Op Reis.nl

Op de website moet je even naar beneden scrollen om bij de keuze m.b.t. de checklists te komen. Je klikt dan bij Reisvoorbereiding op Meenemen en dan kom je bij de keuze van diverse Checklists:

meenemen keuze checklists

Ik ga naar “meenemen autoreis” en krijg een checklist. Deze is niet direct je checklist, nee deze mag je naar je eigen zin gaan samenstellen door aan te vinken wat jij in je checklist allemaal wilt hebben staan. Zo komen er geen onnodige items in te staan zoals de Anti Glij IJzers, mutsen en sjalen van de vorige checklist-aanbieder. meenemen check invullen

Ik ga aan de slag… Wanneer ik alles aangevinkt heb wat ik op mijn checklist wil kan ik onderaan de lijst nog aangeven wat ik nog toe wil voegen.

meenemen eigen notitiesWij nemen onze hond Zoë mee, dus de dingen die voor haar mee moeten vul ik daar in. Daarna moet ik nog mijn naam en e-mailadres opgeven en aanvinken dat ik akkoord gaat met het ontvangen van hun nieuwsbrief waar reistips e.d. in staan. Nou, dat is al beter dan van allerlei “sponsors” mails te gaan ontvangen waarvan ik niet eens weet wie dit zijn.

meenemen gegevens invullen

Ik krijg de lijst toegemaild. Ik check en check en check wederom mijn mail, maar er komt niets binnen!  En ik kan aan de screendump toch echt zien dat ik het juist heb ingevuld. Ik heb een dik uur gewacht op deze mail maar er komt niets binnen. Wel van anderen, dus mijn mail is het probleem niet.Ik probeer het nog een keer met een GMAIL adres en daar komt de mail wel op aan.

Mijn eindoordeel:
Voordeel : Je kunt onderdelen weglaten en bij notities nog e.e.a. toevoegen.
Nadeel :  Het is een lijst in de mail zelf, je moet de mail uitprinten en dan zonder checkboxjes afvinken of doorstrepen.

 


5) MijnVakantieChecklist.nl

En dan de laatste van de 5, de website mijnvakantiechecklist.nl. Hier kun je gelijk aan de slag met alle onderdelen één voor één te openen en dan uit te gaan vinken (dus niet aanvinken, want alles staat al aangevinkt) wat je niet in je checklist wilt hebben. Ook kun je een compleet onderdeel helemaal in één keer uitzetten, zo zet ik “Vliegen” uit, want ik ga met de auto.

mijnvakantiechecklist keuzelijst

Nadat je dat gedaan hebt, klik je op je op “volgende stap” en dan kom je nog een paar categorieën tegen. Wanneer je daar klaar mee bent klik je onderaan op “volgende stap” en dan wordt je lijst samengesteld. Bij mij duurt het zo lang, er komt geen eind aan, de “wieltjes blijven draaien. Daarom vul ik onderaan mijn e-mailadres maar in en klik op ‘verzenden’. Maar dit heeft geen zin, hij geeft aan dat de lijst niet naar mijn mailadres verzonden is. Waarom geeft ie niet aan, alleen dat ik het later nog eens mag proberen. Dit duurt mij te lang dus ik houd het voor gezien bij deze checklist.

Mijn eindoordeel:
Voordeel : Je kunt zelf kiezen wat je op je lijst wilt hebben.
Nadeel : Het samenstellen van de lijst duurt blijkbaar zo enorm lang, de “ik ben bezig met verwerken wieltjes” blijven maar draaien en draaien.

mijnvakantiechecklist-wieltjes

 


En dan de vraag welke ikzelf zou gebruiken van deze 5. Ik denk toch die van de ANWB ondanks dat die niet helemaal is toegespitst op een autovakantie met huisje i.p.v. kamperen of vliegen. Maar wel gebruiksvriendelijk en redelijk compleet. Maar wellicht is er ergens nog een veel betere te vinden en anders gewoon mijn eigen lijstje met eventueel wat aanvullen vanuit deze lijsten. Dan kan ik toch écht niets meer missen?

Voor wie een van bovenstaande websites wil gebruiken, ik heb in het lijstje helemaal bovenaan de links achter de namen geplaatst zodat je direct door kan klikken naar de website!

En wat doe jij? Maak jij je eigen vakantie checklist of gebruik jij er een op een website als deze (of een andere) om de lijst samen te stellen? Vertel het mij hieronder in de “comments”.

x corine

avatar

Published by corine

Blogger @ a Piece of My Mind

Comment

Loading Facebook Comments ...

No Comments

Post a Comment